Víte, že nejdražší zahradnictví je v průměru o 64 % dražší?

Jak si zpříjemnit pobyt na zahradě?

Aby byla vaše relaxace ještě příjemnější, vyplatí se zaměřit na několik zajímavých vychytávek a praktických součástí vybavení.

Pro někoho je zahrada radost, pro někoho naopak starost. V obou případech však platí, že by byla velká škoda ten malý kousek přírody přehlížet. Nebojte se přemýšlet kreativně a zkuste zahradu využívat tak, aby vám dělala radost. Je přece skvělé číst si v klidu pěknou knížku, hrát si na trávě s dětmi nebo z pohodlí lehátka házet míček domácímu mazlíčkovi. Víte, jak si pobyt na zahradě opravdu zpříjemnit?

Slunce pod kontrolou

Že je pro vás zahrada během léta nepoužitelná? Vsaďte na stínicí plachty. Skvěle vypadají a hlavně spolehlivě fungují. Ve stínu můžete odpočívat, ale třeba i pracovat na notebooku, když si pořídíte i to pravé zahradní lehátko. Rozhodnutí je pouze na vás. Plachty se vyrábí v různých velikostech a barevných kombinacích. Na rozdíl od běžného slunečníku je plachta příkladně flexibilní a dokáže vyrobit opravdu velký stín. Pokud ale chcete něco stabilnějšího, mrkněte se po zahradních stanech či altánech, které poslouží jako zastřešení pro venkovní posezení. A nebo rovnou vsaďte na pergolu.

Maličkosti pro radost ze zahrady

Když chcete oživit vaše bydlení, koukáte se na interiérové doplňky a ozdoby. Podobně byste měli postupovat také v případě zahrady. Existuje celá řada venkovních dekorací a maličkostí, které mají jedinečnou schopnost proměnit nudnou zahradu v místo plné zajímavých nápadů. Jednou z takových maličkostí jsou zvonkohry. Skvěle vypadají, jsou neokoukané a když zafouká vítr, užíváte si příjemné kombinace různých tónů. Příjemná kulisa v podobě zvonkohry je cenově dostupná a stačí ji pouze někam pověsit. Další skvělou vychytávkou jsou dekorace solární, které dodají vaší zahradě večer nezapomenutelnou atmosféru od svíticích soch po solární fontánky nebo lucerny.

Chcete-li život a ruch na zahradě posunout ještě o kousek dál, udělejte radost všem vrabčákům a sýkorkám v okolí. Budky pro ptáky jsou aktuálně v kurzu a instalací domečku pro opeřené kamarády uděláte dobrý skutek. Dejte si pouze velmi dobrý pozor na to, kam se rozhodnete budku umístit. Když bude příliš nízko nad zemí, ptáčci si ji moc neoblíbí, protože jim bude hrozit nebezpečí ze strany koček a dalších predátorů.

Vedle budek jsou atraktivní dekorací do zahrady také pítka pro ptáčky. Seženete je jak v klasických designech, tak v opravdu moderním looku. Že máte z výběru pítka obavy? Nemusíte, vaším jediným úkolem bude najít to správné místo a čas od času vyměnit vodu. Ptáčci se naučí létat na pítko a vy uvidíte zahradu plnou života.

Když dojde na povinnosti

Po příjemné relaxaci zpravidla přijde moment, kdy musíte začít opět pracovat a přemýšlet nad tím, kde co uklidit. Ulehčete si práci se sběrem listí, hraček a všeho dalšího, co na zahradu jednoduše nepatří. Plastový zahradní vozík s kolečky je multifunkční, lehoučký a dostatečně objemný na to, aby vám rychle pomohl s povinnostmi a vy jste se mohli na zahradě opět soustředit na výrazně příjemnější aktivity. A pokud budete chtít opravdu velký prostor pro uložení zahradnického náčiní, vsaďte na zahradní domky. Ty můžete vybrat větší, menší, plechové či dřevěné. Navíc bývají velmi často doplněny držáky na zahradní náčiní, policemi či kotvící sadou.

Affiliate program

Vytvořil Shoptet & Shoptak.cz